Scoliosis

Pikeun nonoman, kalalanjoan dina kahirupan tiasa gampang ngakibatkeun scoliosis. Scoliosis mangrupikeun panyakit anu kawilang umum dina deformitas tulang tonggong, sareng kajadian anu umum na utamina ngarujuk kana lengkungan gurat tulang tonggong anu ngaleuwihan 10 derajat.
Naon sababna anu nyababkeun scoliosis dina nonoman? Pikeun patarosan ieu, hayu urang ngartos sasarengan, kuring ngarepkeun perkenalan ieu tiasa ngabantosan anjeun.

Anu jadi sabab utama scoliosis nyaéta kieu:
1. Skoliosis idématik. Nyatana, aya seueur panyakit idiopathic dina ubar, tapi jinis mamang anu teu tiasa mendakan sabab anu khusus disebat idiopathic. Meureun moal aya masalah otot sareng teu aya masalah tulang, tapi nalika pasién janten langkung sepuh, scoliosis bakal kajadian;
2. Skoliosis bawaan ngagaduhan hubungan anu tangtu sareng turunan sareng biasana ngagaduhan riwayat kulawarga. Salaku conto, kajadian scoliosis ka murangkalihna bakal ningkat upami kolotna ngagaduhan scoliosis. Salaku tambahan, scoliosis disababkeun ku colds, pangobatan, atanapi paparan radiasi nalika kakandungan disebut scoliosis bawaan, anu ti saprak lahir.
3. Scoliosis utamina disababkeun ku otot sareng saraf, anu paling umum nyaéta neurofibromatosis, anu paling disababkeun ku henteu saimbang otot disababkeun ku ngembangkeun saraf;
4. Struktur saluyu musnah saatos operasi;
5. Kusabab lila-lila mawa kantong sakola atanapi sikep teu leres.

Bahaya scoliosis
Janten panginten moal aya perasaan dina tahap awal. Sakali scoliosis didiagnosis, dasarna scoliosis langkung ageung tibatan 10 °, janten scoliosis tiasa nyababkeun nyeri sareng nyababkeun sikep teu normal. Salaku conto, murangkalih ngagaduhan taktak luhur sareng handap atanapi Dengdekkeun pelvis atanapi suku panjang sareng pondok. Langkung serius bakal nyababkeun Abnormalitas fungsi cardiopulmonary. Salaku conto, scoliosis thoracic langkung serius, anu bakal mangaruhan fungsi cardiopulmonary. Barudak bakal ngaraos ketang dada nalika naék ka luhur sareng ka handap, nyaéta nalika aranjeunna lumpat. Kusabab scoliosis toraks bakal mangaruhan fungsi toraks di masa hareup, fungsi jantung sareng paru-paru bakal kapangaruhan sareng gejala bakal disababkeun. Upami aya kurva samping langkung ageung tibatan 40 °, darajat kurva sisi kawilang ageung, anu tiasa nyababkeun cacad anu tangtu. Ku alatan éta, scoliosis rumaja kedah diubaran sacara aktif sareng dicegah saatos didiagnosa.

Scoliosis1
Scoliosis3
Scoliosis5
Scoliosis2
Scoliosis4
Scoliosis6

Waktos Post: Sep-08-2020