Festival Parahu Naga

Poé kalima bulan lunar kalima nyaéta Festival Perahu Naga tradisional di nagara kuring. Pikeun ahir poé, dinten kalima mangrupikeun jumlah anu, janten disebut ogé "Festival Duanyang".

1. Pangambang Parahu Naga Pangsit
Dahar pangsit nalika Festival Perahu Naga mangrupikeun adat tradisional masarakat Cina. Zongzi, ogé katelah "millet millet", "tube dumplings". Éta ngagaduhan sejarah anu panjang sareng pola-pola na.

Dragon Boat Festival1

Isuk-isuk Festival Parahu Naga, unggal kulawarga tuang pangsit kanggo miéling Qu Yuan. Sacara umum, aranjeunna mungkus pangsit sadinten sateuacan, masak nalika wengi, sareng tuang énjing-énjing. Bao Zongzi utamina didamel tina daun rebun lembut anu seueur di caket kolam walungan, sareng daun awi ogé dianggo. Éta sacara koléktif disebat zongye. Bentuk dumpling padi tradisional nyaéta segi tilu, umumna dingaranan pangsit darat, pangsit béas disebat pangsit padi, béas anu dicampur sareng kacang adzuki disebat pangsit béas adzuki, sareng béas anu dicampur sareng kaping beureum disebat zong zong zong; Paling henteu, barudak anu badé diajar tiasa tuang heula énjing. Baheula, murid anu parantos ujian kaisar kedah tuang jujube énjing-énjing. Sajauh isuk-isuk ujian dinten ujianana sakola tengah sareng paguron luhur, kolot ogé kedah ngadamel jujube pikeun murid.
Dragon Boat Festival2

Dragon Boat Festival

Dugi ka ayeuna, unggal taun di awal Mei, masarakat Cina nyelepkeun ketan, pangsit anu dikumbah sareng pangsit, sareng ragam warna na bahkan langkung seueur. Tina sudut pandang eusian, aya seueur bungkus pangsit nasi jujube Beijing di beulah kalér; di beulah kidul, aya sababaraha rupa keusikan sapertos némpél kacang, daging seger, ham, sareng konéng endog. Kabiasaan tuang pangsit parantos populér di Cina salami rébuan taun, sareng éta sumebar ka Koréa Kalér, Jepang sareng nagara-nagara Asia Tenggara.


Waktos Post: Jul-08-2020